Cashback Hotell

Fenomenet cashback hur funkar det?

Att ge konsumenter återbäring är inget nytt. Alla större livsmedelsbutiker har någon form av bonussystem som antingen ger dig pengar, eller värdecheckar tillbaka. Alltid baserat på hur mycket du handlat för i den aktuella butiken. Kreditkort fungerar på liknande sätt, de lockar med bonuspoäng på alla köp (samtidigt som du ofta betalar en hög avgift för att få ha själva kortet).

Internet har öppnat upp nya möjligheter för oss människor att spara pengar på all vår shopping.

Hur appliceras egentligen cashback på hotell?

Det finns en uppsjö av olika webbplatser som erbjuder dig en liten del tillbaka när du handlar – så kallade cashback-sajter. Dessa sajter har avtal med olika hotellförmdelare, exempelvis Hotels.com, som gör att de får en ersättning på alla bokningar som genomförs. Den här provisionen delas med dig som konsument, vanligtvis 50% till dig som bokat hotellet och 50% till cashbacksajten. Det kan handla om allt från 5% upp mot hela 10% tillbaka i cashkback för dig på det totala ordervärdet

  • Fördelen är att ett konto fungerar för sajtens olika butiker (inte bara hotell) och du får alltid en liten ersättning på alla köp.
  • Nackdelen är att din rabatt oftast blir lägre jämfört med om du nyttjar en rabattkod från en rabattsajt (läs mer om dem här).

Svenska cashbacksidor för hotell

I USA och Storbritannien omsätter de mest kända webbplatserna miljardbelopp. I Sverige är cashback ett relativt nytt sätt att få bonus. Det finns dock några bra svenska cashback-sajter som du borde testa ifall du vill spara pengar på din näthandel:

Refunder.se är den överlägset största sajten med den generellt sett högsta återbäringen. De var först i Sverige att satsa aktivt på cashback.

Bonusway.se finns i flertalet länder, däribland hemlandet Finland, med många internationella butiker i sortimentet.

Cashbacker.se är en lite mindre svensk uppstickare med några unika samarbeten.