Innan du bokar hotell

Gör hemläxan innan du bokar boendet

Det är en hel del att tänka på när det kommer till att boka hotell. Det sämsta du kan göra är att boka ett boende utan att riktigt ha tänkt igenom det ordentligt. Men ibland kräver livet att man fattar hastiga beslut och det i sig gör att du inte kan lägga ner den tiden som krävs för att få ett bra hotellboende till ett lågt pris.

  • Innan du väljer hotellboendet

Att välja ett bra hotell när det kommer till kvalitet och pris kan vara väldigt svårt. Vare sig du önskar att spendera några få nätter i lyx eller ett billigt hotell med lägsta kvalitet ska du alltid försöka få ett så lågt pris som möjligt. Du kanske redan har ett hotell i åtanke? Skulle du inte ha det är det extra viktigt att du gör din hemläxa innan du bestämmer dig för att boka. När det sedan är dags att bestämma sig för ett hotell eller några få som du sållat bort från mängden är de kommande punkterna här under något du bör tänka på.

  • Tänk på detta när det kommer till hotellens stjärnsystem:

Det man inte tänker på i första hand när det kommer till antal stjärnor på ett hotell är att de sätts efter bekvämligheter. Det kan handla om allt från att hotellet har en pool, en gigantisk ingång vid receptionen till att hotellet erbjuder konferensrum. Med andra ord handlar det inte helt om hur fint hotellet är eller hur ny inredning eller möbler man har. I vissa fall sätter hotellen stjärnor på sig själva och det är inte heller helt korrekt då egentligen myndigheter, omdömes organisationer och andra externa oberoende parter borde vara de som sätter dessa. Med andra ord gäller det att ta stjärnsystemet med en nypa salt och inte stirra sig blint på det. Det bästa du kan göra som konsument är att ta reda på vad du betalar för. Detta kan du enkelt göra genom att surfa in på hemsidor som TripAdvisor och se vad andra personer har att säga om just hotellet du ska bo på. På den hemsidan lämnar man sin egen personliga recension och betygsätter hotellet efter den upplevelsen man haft och även
bemötandet man fått utav hotellpersonalen.

  • När uteslutningen är gjord & det är dags att bestämma sig

När du bestämt dig för ett hotell eller kortat ner listan utav alternativ för boendet är det dags att kolla upp priset på respektive hemsida. Men du skall absolut inte boka direkt. Du får en bra överblick för vad standardpriset är som du kan använda som en riktlinje. Det du bör göra är att ringa hotellet direkt och kolla om du kan få ett bättre pris via telefon eller kika in på olika kampanjsidor som listar dessa hotellrum. Mer om detta fenomen kan du läsa vidare på vår sektion om hotellerbjudanden och smarta sätt att få rabatter på ditt boende.